Kuponom van Ajándékozz zenét! Magyar nyelvű oldal
wait
logo
Keress több millió dal között!

A webáruház használata

Böngészés

A Songo weboldalai bármilyen szabványos, ma használatos html böngészővel megtekinthetőek. Érdemes legalább 1024 képpont széles kijelzőt használni. Az oldal igényli a javascript használat engedélyezését. Egyelőre kizárólag magyarországi IPv4 címről érkező látogatók vásrolhatnak és böngészhetik a kiadványokat. Mivel rengeteg kiadvány található az adatbázisunkban, ezért több eszközzel is segítünk, hogy a látogatóink könnyen megtalálják a számukra fontos zeneműveket.

Műfajcsoportok

A nyitólapon egy műfajcsoport választó menüsor segítségével rögtön leszűkítheted a megjelenített kiadványokat és előadókat jól körülhatárolható műfajcsoportokra. A megjelenített műfajcsoportokat időről-időre felül vizsgáljuk, hogy mindig az éppen legnépszerűbb 7-10 műfajcsoportot jelenítsük meg. Az "Összes" feliratű menüponton keresztül a műfaj szűrés kikapcsolható.

Műfajok teljes listája

Ha a műfajcsoportok nem elengendően szűken vagy egyáltaláűn nem fejezik ki a keresett művek stílusát vagy műfaját, akkor a "Műfajok" menüponton keresztül elérhető a Songo adatbázisában tárolt zeneművek összes stílusa/műfaja, abc sorrendben. A lista bármelyik elemére kattinva megkapod a hozzátartozó művek teljes listáját. A megjelenő lista aloldalakra bontva, legfeljebb 1000 kiadványt tartalmaz. Vannak olyan műfajok, amelyek akár több ezer kiadványt is tartalmaznak. Ebben az esetben véletlenszerűen kiválasztott 1000 mű kerül megjelenítésre. Az egyes művek, kiadványok műfaj besorolását maguk a művészek, kiadók határozzák meg. Ezt a Songo nem bírálja felül.

Előadók, művészek, szerzők kiadványai

Az előadók, művészek teljes listája elérhető, azok kezdőbetűje alapján az ABC menüpontokon keresztül. A # jel a számmal és egyéb jellel kezdődő nevű művészeket tartalmazza. A lista nemcsak a kiadványok elsődleges előadó művészeit, hanem szerzőket, háttér művészeket is. A művészek név alapján vannak azonosítva. Az egyes művekhez, kiadványokhoz feltüntetett művész neveket és azok írásmódját maguk a művészek, kiadók határozzák meg. Ezt a Songo nem bírálja felül. A lista egy-egy nevére kattintva megjelenik azon kiadványok listája, ami tartalmaz olyan művet, amelyben közreműködik az adott művész.

Csoportosítás egyéb szempontok szerint

A fentieken túl külön kilistázhatóak a legtöbbet vásárolt kiadványok, a legjobb értékeléseket kapott kiadványok, az utóbbi időben a Songo adatbázisába került kiadványok és a megjelenés előtti kiadványok.

Keresés

A kereső mezőbe beírt szavak alapján a rendszer kilistázza azon kiadványokat, amelyben szerepelnek a beírt szavak. Akár a címbe, akár a közreműködők nevében.

Regisztráció

Új felhasználó regisztrációja

A Felhasználó részére a Művek listája, a művek egyes részleteinek a kiválasztást elősegítő célból elérhető meghallgatása szabadon, regisztráció nélkül elérhető, a letöltési lehetőség megvásárlására azonban csak regisztráció, majd a regisztrált adatokkal a rendszerbe történő bejelentkezést követően van lehetőség. A regisztráció során a Felhasználónak valós e-mail címet kell megadnia, valamint az általa választott felhasználó nevet és jelszót. A regisztráció során kötelező megadni azokat a személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához és a számlázáshoz szükségesek. Az ezt meghaladó körben a személyes adatok megadása nem kötelező, azonban azokkal a Felhasználó elősegíti, hogy számára kényelmesebb, személyre szabott szolgáltatást tudjon a Szolgáltató felkínálni. Azokat az adatokat, amelyeket kötelező megadni, a rendszer * szimbólummal jelöli, és azok megadása nélkül a regisztrációt nem fogadja el. A Szolgáltató a Felhasználóhoz a regisztrációt követően elektronikus úton, a regisztráció során megadott e-mail címre továbbítja visszaigazolását arról, hogy a Felhasználó regisztrációja sikeres volt. A regisztrációról szóló visszaigazolás tartalmazza a Felhasználó által megadott e-mail címet, a felhasználó nevet és a jelszót, valamint a regisztráció elfogadásának tényét. A regisztrálást követően a Felhasználó e-mail címének/felhasználó nevének és általa választott jelszavának megadásával léphet be A regisztráció során megadott személyes adatok kezelését a Szolgáltató az Adatkezelési Szabályzatban foglaltak szerint kezeli.

Regiszrációs adataink megtekintése, módosítása

A Felhasználó a regisztráció során megadott személyes adatait módosíthatja. A Felhasználó felelős azért, ha a kötelezően megadandó adataiban beállott változásokat nem módosítja és ennek következtében nem tudja a szolgáltatást igénybe venni. Ha a Felhasználó jelszavát elfelejti, módja van arra, hogy a Szolgáltatótól a regisztráció során megadott e-mail címére új jelszó megküldését kérje. Az új jelszó egyszeri belépésre alkalmas, azt belépést követően a Felhasználó az általa kiválasztott jelszóra módosíthatja. A Szolgáltató ajánlja, hogy a Felhasználó rendszeresen módosítsa jelszavát, és azt senkinek ne adja át, mások által hozzáférhető helyen ne tárolja.

Bejelentkezés

Az email címed egyben a felhasználóneved, ami egy egyedi név, mellyel a rendszer azonosít, ha ismét az Songo ZeneBoltba jössz. A boltba a Bejelentkezés menüponton keresztül tudsz belépni. A rendszer felhasználóneved és jelszavad megadásával azonosít. Amennyiben elfelejtetted jelszavad, kattints az Elfelejtettem a jelszavam gombra. A megnyíló új ablak megfelelő sorában add meg az e-mail címed, amivel regisztráltál, majd kattints a Mehet feliratú gombra. A Songo ezután a megadott e-mail címedre elküld egy egyszeri belépésre alkalmas jelszavad.

Vásárlás

A vásárlás folyamata három szakaszra bontható:

Kiadványok kiválasztása vásárlásra

Kiadványt kosárba tenni csak a kiadvány részletes bemutató oldaláról lehet. Így biztosan azt a kiadványt fogod megvásárolni, amit szerettél volna.

Fizetés

1. Bankkártyával
A művelethez nem szükséges a bankszámlaszámod megadása. A tranzakciót a neved, bankkártyaszámod és kártyád lejárati dátumának megadásával az OTP Bank által üzemeltetett fizetési oldalon keresztül intézheted. Az OTP virtuális bankkártya elfogadó terminálja bármely bank által kibocsátott VISA, Mastercard, American Express kártya használatát támogatja, valamint a Maestro és VISA Electron kártyák közül azokat, amelyek internetes használatát a kibocsátója engedélyezte. Lásd az OTP tájékoztatóját itt.

2. Átutalással
Ebben az esetben a vásárlási folyamat lezárásakor, a Fizetés gombra való klikkelés után megjelenő üzenetben illetve egy email-ben kapod meg a fizetéshez szükséges bankszámla számot és a hivatkozási azonosítót.

Átutalásnál a kosár értékének megfelelő összeget kell átutalni a Songo számlájára. A pénzösszeget a bank automatikusan vonja a számládról, ne feledd azonban hogy a műveletnek, a bankszámládtól függően lehetnek egyéb, a bankod által felszámíott költségei is! Érdeklődj a számlavezető bankodnál a feltételeikről.
Figyelem: A banki átutalás esetén az utalt pénzösszeg elküldése és megérkezése között akár 2-3 nap is lehet. A felvételt azonban csak az átutalás megérkezése után töltheted le!

Megvásárolt kiadványok letöltése

Amennyiben a fizetésed érvényes volt, az adott zeneszám/album a jobb felső sarokban található Felhasználó név-->Letölthető kiadványaim menüpontot megnyitva jelenik meg. Album vásárlása esetén a letöltés a "Letöltés egyedi elemenként" vagy a "Letöltés egyetlen ZIP állományban" feliratra kattintva történhet. Egyedi szám vásárlása esetén, vagy a "Letöltés egyedi elemenként" választakor az egyes számok letöltése a megfelelő formátum feliratra (pl. MP3 vagy FLAC) kattintva lehetséges.